Margret Grootscholten

Moeder van Client

Mijn naam is Margret Grootscholten en woon in Vierpolders. Mijn man heeft met zijn broer en zus een plantenkwekerij, waarin ik meewerk. Daarnaast stel ik me voor Stichting MEE beschikbaar als ervaringsdeskundige voor ouders van kinderen met een beperking.

Gaby is onze oudste dochter en woont op de Voornse Hoeve. Wij hebben nog een zoon met een beperking, die naast ons huis woont en een dochter die studeert voor orthopedagoge en samenwoont in Dordrecht. Mijn hobby’s zijn golfen, zingen en mijzelf persoonlijk ontwikkelen.

Wij waren een aantal jaren geleden op zoek naar een woonplek voor onze zorg-intensieve zoon en kwamen in contact met de Voornse Hoeve. Uit ons 1e gesprek bleek dat deze woonplek voor onze zoon niet geschikt was, maar dat mogelijk Gaby hier beter zou passen. We waren niet echt voor haar op zoek, maar deze woonvorm en –plek was zo ideaal dat we er over na zijn gaan denken. En uiteindelijk de stap gemaakt hebben voor haar om hier te gaan wonen. De start was moeizaam en in deze tijd leerden we Marion en Sharon goed kennen en zij ons. In die tijd heb ik ook gemerkt dat we veel op één lijn zaten over normen en waarden en de begeleiding voor Gaby, waardoor het wonen op de Voornse Hoeve alleen maar beter werd.

Voor mij is het doel om ouders en bewoners betrokkenheid te geven over het wel en wee van deze woonvoorzieningen.

Ik vind het belangrijk dat we als ouders meer met elkaar in contact komen, omdat we zoveel met elkaar gemeen hebben.