Jeroen Letterie

Agogisch Medewerker

Jeroen Letterie

Hoi ik ben Jeroen Letterie.

Ik ben geboren op 6 november 1974 in Rotterdam. Ik heb daar gewoond tot 1981 en toen verhuisd naar Hellevoetsluis.

Daar ben ik op latere leeftijd Wendy tegen het lijf gelopen op de korfbal. We zijn in 2002 getrouwd. In 2004 kwam Iris en in 2006 kwam Evi. Korfbal zit blijkbaar in het bloed, want we korfballen nu alle 4.

Verder zijn mijn hobby’s : fotograferen, het weer (Hoe extremer,  hoe beter), kamperen en Feyenoord (zware hobby soms). Oh ja. Af en toe een game spelen op de PS4.

Ik heb mijn opleiding SPH afgerond op de Ichthus Hogeschool te Rotterdam (inmiddels heet de school In Holland) Die opleiding ben ik gaan doen,  omdat ik iets wilde betekenen voor andere mensen. Ik dacht toentertijd om met jongeren te willen werken. Mijn motto was ‘de jeugd heeft de toekomst’. Nadat ik stage had gelopen in kinderhuis Moria (toentertijd in Hillegersberg, nu in Krimpen ad IJssel), ben ik gaan werken op het RMPI in Barendrecht. Dat heet nu Yulius. Daar heb ik zo’n 15 jaar als sociotherapeut (voorheen pedagogisch werker of groepsleiding) op een groep gewerkt met jongeren die wisselende beperkingen hadden. Jongeren met een post psychose, adhd, Pddnos, autisme,  persoonlijkheidsstoornis, borderline, asperger, bipolaire stoornis. Heel divers dus. En de jongeren waren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Door bezuinigingen en fusies is de groep toen gesloten en heb ik nog op 2 andere groepen gewerkt, waar ik uiteindelijk niet mijn draai kon vinden. Toen kwam mijn zwager met een vacature voor een baan op de Voornse Hoeve. Aangezien ik er al eerder aan had gedacht dat het me leuk leek om op een zorgboerderij te gaan werken, heb ik de stoute schoenen aangetrokken. En dit leverde mij een nieuwe baan op. Zodoende werk ik nu sinds mei 2015 op de Voornse Hoeve en heb ik het naar mijn zin.