Mitchell van der Vegt

Bewoner

Mitchell van der Vegt

Ik ben Mitchell van der Vegt, ik ben 21 jaar. Ik woon sinds 1 ½ jaar bij de Catharinahoeve. Voordat ik hier heen kwam woonde ik thuis bij mijn ouders. Ik heb mijn rijbewijs gehaald in 2017 en daar ben ik erg trots op.

Op het praktijkcollege heb ik 6 jaar lang gezeten. Hier heb ik de opleiding magazijnbediende gedaan.

Ik heb gewerkt bij de volgende bedrijven:

  • Verzorgingstehuis: dit was mijn maatschappelijke stage, ik moest in contact komen met de bewoners. Ik zette koffie en bracht de bewoners naar hun kamer.
  • Eriks: hier heb ik in het magazijn gewerkt en verwerkte ik orders en hielp ik klanten.
  • Ravebo: hier werkte ik ook in het magazijn en verwerkte ik ook orders en hielp ik klanten.
  • Gemeente Brielle: ik werkte bij de gemeentewerf.
  • Gebuvolco: hier werkte ik ook in het magazijn.
  • Tronox: hier werk ik sinds september 2016, nu werk ik daar nog steeds. Ik heb het heel erg naar mijn zin daar. Ik werk daar in het magazijn, ik zorg dat de post wordt rondgebracht over het hele terrein. Ook werk ik bij de expeditie, hier zorg ik dat de juiste hoeveelheden spullen aanwezig zijn.

Mijn hobby’s zijn:

  • Gamen, voetballen (kijken), Feyenoord supporten, sportschool en afspreken met mijn vrienden.
  • Ook heb ik al een aantal sporten gedaan: – zwemmen, judo, atletiek, voetbal, vissen
  • Momenteel ga ik elke week naar de sportschool.

Op  dinsdag voetbal ik in het G-elftal van VV-Brielle.

Waarom heb je gekozen voor de Voornse Hoeve/Catharinahoeve als woonvoorziening?

Ik woonde eerst bij mijn ouders, waar ik altijd met plezier heb gewoond. Maar het werd tijd om nieuwe ervaringen op te doen. Ook zat ik voornamelijk bij mijn ouders en niet bij leeftijdsgenoten. Via een kennis kwamen mijn ouders er achter dat de Catharinahoeve van start ging. Mijn ouders vroegen toen aan mij of ik dat leuk vond. Mij leek het een leuke ervaring, vooral nieuwe leeftijdsgenoten ontmoeten. Wel vond ik het spannend dat ik zelfstandiger moest worden. Maar ik ervoer al snel dat ik het prettig vond dat ik steeds meer dingen leer. Ook merk ik dat ik nu sneller zelf iets onderneem, voorheen waren dat altijd mijn ouders. De 1e keer dat ik ging kijken bij de Voornse Hoeve, was mijn 1e indruk dat ik het gezellig vond en dat ik warm ontvangen werd.

Wat vind je dat het doel is van de ouder- en bewonersraad? Wat wil je bereiken?

Het doel van de bewoner/ouderraad is het wonen nog beter te maken dan het nu is. Wat ik wil bereiken met de bewoner raad is dat er een gezellige sfeer is op de woning. Ik vind het ook belangrijk dat ik bespreekbaar kan maken wat ik als bewoner moeilijk vind en wat er beter kan met de woning in de toekomst.

Wat vind je belangrijk?

Ik vind het belangrijk dat iedereen op een respectvolle manier met elkaar om gaat en we samen plezier hebben.